Brændeovne


Brændeovne er fortsat en fantastisk og effektiv kilde til varme, hygge og god stemning i danske huse over hele landet – i både hjemmet og sommerhuset. Hos VVS Smedegården i Nykøbing Sjælland og Odsherred forhandler og monterer vi en lang række brændeovne. Fælles for vores udvalg er høj kvalitet, holdbarhed og brugervenlighed.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige brændeovn?

Hvis du overvejer at anskaffe dig en helt ny brændeovn, er der mange ting, du skal være opmærksom på, hvis den både skal udnytte brændet effektivt og samtidig udlede så få sundhedsskadelige partikler som overhovedet muligt.

Besøg vores butik/showroom på Svanetorvet 10 i Nykøbing Sjælland, hvor vi fremviser alle de forskellige modeller, vi råder over. Vores sortiment tæller blandt andet de nyeste Morsø-ovne. Lad os tage en snak om dine behov – så hjælper vi dig med at finde den helt rigtige løsning. 

Vi har stor erfaring med brændeovne og varmesystemer generelt og kan fortælle dig om alt fra varmepumper til brændeovne. Du kan for eksempel høre om, hvordan du effektivt kan spare penge på varmeregningen og samtidig få et bedre indeklima i din bolig.

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Har du spørgsmål til vores brændeovne, er du altid velkommen til at kontakte os på 59 91 17 81. Eller kig forbi vores butik og bliver guidet rundt i de forskellige muligheder. Vi monterer i hele Odsherred og Nykøbing Sj.

 

Brændeovn hos Smedegården

 

Vælg den rigtige størrelse

Din brændeovn skal selvfølgelig have den helt rigtige størrelse i forhold til dit hjem og det overordnede varmebehov. Såfremt brændeovnen udelukkende er et supplement til en anden form for opvarmning, bør du vælge en brændeovn i den mindste kW-størrelse, der i dag typisk er omkring 3 kW. Hvis din brændeovn skal være den primære kilde til varme, skal den selvfølgelig passe til husets eller rummet reelle opvarmningsbehov.

Hvis du er i tvivl, kan du selv regne den rigtige størrelse af din brændeovn ud, med det gratis program Dimensionering af brændeovn, der er udviklet af Teknologisk Institut. Programmet kan beregne den optimale størrelse på brændeovnen, ud fra forskellige parametre, såsom husets størrelse, opførselstidspunkt osv.

 

Vælg en miljømærket brændeovn

Røgen fra en brændeovn indeholder en lang række særdeles sundhedsskadelige stoffer, bl.a. tjærestoffer, sodpartikler og lignende. Derudover udskiller den også en del stoffer der også godt kan lugte lidt. I Danmark har vi dog en lovgivning, der sikrer at alle nye brændeovne, skal opfylde en længere række krav til udledningen af alle de sundhedsskadelige stoffer.

I dag findes der dog en række miljømærkningsordninger af brændeovne, der kan fungere som en slags pejlemærke, så du lettere kan finde de både mest effektive samt miljøvenlige brændeovne.

 

Brændeovne i Nykøbing Sj. & Odsherred

 

Hvordan skal skorsten og brændeovn passe sammen?

Det er meget vigtigt, at både skorsten og brændeovn passer sammen. Typisk siger man, at skorstenen er brændeovnens motor, der sikrer, at der bliver suget nok luft ned i brændeovnen, så træet kan brænde. I visse tilfælde, hvis skorstenen er alt for lav, kan den give et dårligt skorstenstræk og giver på den måde en dårligere forbrænding, med langt større chance for forurening af miljøet.

Hvis det er vanskeligt at få tændt op i din brændeovn, eller hvis du får røg ind i rummet, er der højst sandsynligt noget i vejen med din skorsten.

 

Hvor høj skal min skorsten være?

Skorstenens højde over taget og selve tagets udformning, skal også sørge for at røgen ved korrekt forbrænding kommer væk fra huset og så vidt muligt spredes oppe i luften, og væk fra dine naboer. Man bør derfor tage hensyn til både højde og placering af de omkringliggende bygninger. Bor man eksempelvis på en bakke eller hvis naboens hus er højere, stiller det også "højere" krav til skorstenen.